Kakav sastav će izvesti Petev? Bit će promjena, Krunić je opet povrijeđen

BiH pod imperativom pobjede

Kakav sastav će izvesti Petev? Bit će promjena, Krunić je opet povrijeđen

A. Čaušević

Iako još nije na polovini kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo Bosna i Hercegovina od 20:45 na stadionu Bilino polje igra jedan od ključnih mečeva. 

Do sada su Zmajevi iz tri meča skupili dva boda. Osvojen je bod na gostovanju kod direktnor rivala Finske (2:2), stigao je i (ne)planirani poen s gostovanja protiv Francuske, dok je protiv istog rivala upisan i minimalan poraz na Grbavici.

Obzirom na veliki broj remija u kvalifikacionoj grupi D s dvije pobjede protiv Kazahstana napravili bi značajan korak ka drugom mjestu i baražu.

Priliku da ostvarimo puni plijen protiv autsajdera, barem na papiru, naš naclionalni tim ima večeras. U ovom slučaju pobjeda je imperativ jer bi s punim plijenom vrlo lako mogli skočiti na drugo mjesto.

Kada je u pitanju mogući sastav bh. reprezentacije selektor Ivaylo Petev ne može računati na povrijeđenog Matea Sušića i suspendovanog Amira Hadžiahmetovića pa će sasvim sigurno biti promjena u odnosu na duel s Francuzima.

Poslije posljednjeg treninga "otpao" je i Rade Krunić koji je ranije sačuvan upravo za meč sa Kazahstancima, ali na posljednjem treningu je povrijedio list pa ga čeka višesedmična pauza što znači da neće igrati i za Milan.

Oglasi

Upravo iz tog razloga Petev ima najveću glavobolju u veznom redu. Kao rješenje na desnoj strani nameče se ofanzivno orijentisani Miroslav Stevanović. Igrač Servetta je ranije bio odličan protiv Finske kada je postigao i gol te sigurno može ispuniti zadatke protiv skromnih, ali disciplinovanih Kazahstanaca.

Protiv Francuske odličnog Hadžihametovića će u veznom redu vrlo vjerovatno zamijeniti Amer Gojak, dok postoji opcija da se Miralemu Pjaniću i Gojku Cimirotu umjesto veznjaka Konyapsora priključi i Stjepan Lončar.

Na kraju bi moglo doći i do same promjene sistema pa bi umjesto 3-5-2 reprezentacija BiH mogla zaigrati u sistemu 4-3-3 sa Edinom Džekom, Ermedinom Demirovićem te spomenutim Stevanovićem u napadu.

Mogući sastav izgleda ovako: Šehić, Cipetić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac, Gojak/Lončar, Cimirot, Pjanić, Stevanović, Demirović i Džeko.

Oglasi

Prema najavama kazhastanskih medija naš rival će početi u sljedećem sastavu: Shatskiy - Logvinenko, Malyy, Marochkin, Yerlanov - Kuat, Zhukov - Tygybergen, Zaynutdinov, Vorogovkiy - Aymbetov.

Poznate su i kvote za meč BiH - Kazahstan koje jasno pokazuju ko je favorit u sutrašnjoj utakmici. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Glavni sudija današnjeg meča je Yigal Frid iz Izraela, a pomagat će mu David Elias Biton i Matityahu Yakobov. Četvrti sudija je Daniel Bar Natan, također iz Izraela, a u VAR sobi će biti Roi Reinshreiber i David Fuxman.

Utakmica počinje u 20:45. U prodaji je 6.000 ulaznica, a svi oni posjetioci koji imaju ulaznice za utakmicu BiH-Kazakhstan moći besplatno da obave antigensko testiranje koje je Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona jedan od uslova za ulazak gledalaca na stadion.

Prilikom testiranja obavezno je pokazati ulaznicu a lokacije punktova koji će danas biti postavljeni u Zenici, kao i radno vrijeme su sljedeći:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

1. Plato ispred zapadne tribine od 11.00 - 17.30
2. Shopping centar Džananović Zenica od 11.00 - 20.30
3. Ispred hotela Internacional, plato iza sjeverne tribine stadiona Bilino polje Zenica 11.00 - 20.30.

Podsjećanja radi, unošenje navijačkih rekvizita je odlukom Kriznog štaba zabranjeno. 

Promo

Top Komentari

Eno30
Zao mi Krunica, brz oporavak ti zelim.
21 0
Jadnimi
Lončar može igrati domina sa Pirićem, i ništa više
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi