BiH 'krade' napadača Švicarcima
Turkeš (u sredini) već posjeduje bh. pasoš, a 'zapao je za oko' Vinku Marinoviću

Pokrenut postupak, Turkeš uskoro u bh. dresu?

BiH 'krade' napadača Švicarcima · Ekskluzivno

S. Mlaćo

Dosadašnji član omladinskih selekcija Švicarske Aldin Turkeš mogao bi u budućnosti nositi dres nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

SportSport.ba saznaje da je ovaj član Rapperswila 'zapao za oko' selektoru U-21 reprezenacije BiH Vinku Marinoviću i mogao bi dobiti poziv za naredne akcije ove selekcije.

Turkeš je kontaktiran od strane Nogometnog saveza BiH, te neslužbeno saznajemo da je potpisao izjavu za promjenu sportskog državljanstva, pa se očekuje dodatna papirologija koja će biti dostavljeni UEFA-i, sve kako bi slučaj bio kompletiran.

Ovaj 22-godišnji napadač posjeduje bh. pasoš tako da neće imati nikakvih problema da sada zaigra za našu zemlju, a do sada je nastupao i za Luzern U-18, GC Zurich U-18, FC Zurich -21, te Vaduz.

Sjajno je krenuo u novu sezonu sa svojim Rapperswilom s obzirom da je u četiri utakmice postigao tri pogotka i dodao jednu asistenciju.

Top Komentari

criticos
BiH ne ''krade'' igrača švicarcima, već ''vraća'' svoje igrače pod okrilje BiH.
46 8
casimiro
Ne kradu se igraci svakodnevnim objavama na portalima.kad se sve zavrsi onda se objavi.Da nismo srali za Subotica mjesecima srbija ga nikad nebi ni skontala.Mi otkrijemo pocnemo srati sa objavama,drugi dodje i pokupi ga..ne ide to tako!Savez je i suvise naivan.
43 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi