Najuspješnija selekcija pobjedom otvorila novi kvalifikacioni ciklus
Foto: N/FSBiH

Kadeti bolji od Lihtenštajna

Najuspješnija selekcija pobjedom otvorila novi kvalifikacioni ciklus

E. Ganibegović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na uspješan je način započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Nakon prvog kola Bosna i Hercegovina i Ukrajina imaju po tri, dok Azerbejdžan i Lihtenštajn nemaju bodova. 

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici U-17 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u 1. kolu kvalifikacija za EURO s 2:0 savladala Lihtenštajn.

Do prednosti su naši momci stigli već u osmoj minuti. Filip Taraba je centrirao sa desne strane, a Stefan Marčetić sa peterca glavom šalje loptu u mrežu.

Nedugo zatim neprecizan je bio Šabić, da bi u 16. minuti bio postavljen i konačan rezultat. Na asistenciju Kerima Alajbegovića, Marčetić sa ivice kaznenog postiže još jedan gol za 2:0.

Do kraja prvog i u drugom poluvremenu naša je reprezentacija imala terensku inicijativu, a gosti su se opredijelili za defanzivu i očito su bili zadovoljni što manjim porazom.

Iz drugih 45 minuta vrijedi izdvojiti još pokušaje Šabića i Petrovića, a koliko smo nadmoćniji bili dovoljno govori i odnos u šutevima - 15:0.

Oglasi

U drugom susretu naše grupe Ukrajina je na stadionu Mladosti u Kaknju s 5:2 pobijedila Azerbejdžan.

Drugo kolo je na programu 27. oktobra u 13:30 sati. Bosna i Hercegovina će se u Kaknju sastati sa Azerbejdžanom, dok će u Zenici biti odigran meč Ukrajine i Lihtenštajna. 

Inače, U-17 reprezentacija BiH je najuspješnija bh. fudbalska selekcija koju je rahmetli Sakib Malkočević tri puta odveo na EURO, a današnja pobjeda stigla je na drugu godišnjicu njegove smrti.

Kvalifikacije za U-17 EURO, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 2:0 (Marčetić 8', 16')

Bosna i Hercegovina: Faris Mehić, Jusuf Terzić, Dženan Šabić (79. Adrijano Rizvić), Filip Taraba, Nidal Čelik, Bego Kurjaković, Marko Brekalo (61. Aleksa Popović), Emir Dugić (56. Dušan Petrović), Kerim Alajbegović (61. Din Ammar Avdić), Harun Sadžak, Stefan Marčetić (79. Zlatan Zeničanin).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi