"Petarda" na Pecari: BiH bez problema protiv Moldavije
FOTO: NFSBiH

Bh. kadetkinje upisale trijumf

"Petarda" na Pecari: BiH bez problema protiv Moldavije

H. Zilić

Ženska kadetska (U17) reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Širokom Brijegu odgovarajuću selekciju Moldavije sa 5:0 u susretu 3. kola grupe B6 kvalifikacija za EURO 2022, navodi se na zvaničnom sajtu NFSBiH.

Izabranice Ilije Lucića imale su terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali osim nekoliko pokušaja sa distance nisu stvorile veću priliku sve do 38. minute kad je Tasneem Dizdarević pokušala sa desetak metara, a odbrambene igračice Moldavije su skrenule loptu u korner. Nakon ubačaja iz ugla najviša u skoku bila je Dragana Dimitrić, ali je šutirala pored gola.

U 40. mnuti bh. tim dolazi do prednosti. Dizdarević odlično šutira sa ivice kaznenog prostora i pogađa mrežu za 1:0.

Slična igra viđena je i u nastavku, a naše reprezentativke prednost udvostručuju u 64. minuti kad je Šejla Dedić precizno šutirala sa distance.

Odbrambene igračice Moldavije u 69. minuti nespretno intervenišu u svom šesnaestercu što koristi Janica Filipović i šalje loptu u mrežu.

Dalal Bratović u 77. minuti šalje loptu na desnu stranu za Dizdarević koja centrira na peterac za Filipović koja postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Oglasi

Konačan rezultat postavlja Šejla Dedić odličnim udarcem iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara sa lijeve strane.

Po završetku utakmice selektor Ilija Lucić je izjavio:

"Možemo biti zadovoljni onim što su igračice pokazale danas. Bili smo bolji čitavu utakmicu i zasluženo smo pobijedili. Sada moramo da se što bolje pripremimo za EURO na kojem ćemo biti domaćini. Na ovom turniru nam je nedostajalo nekoliko standardnih igračica i nadam se da ćemo na velikom takmičenju biti kompletniji."

Reprezentacija BiH je kvalifikacije završila na drugom mjestu u grupi sa 3 boda, iza Belgije koja je osvojila 6, a ispred Moldavije koja je bez bodova.

Bh. tim će u maju ove godine učestvovati na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u našoj zemlji.

Oglasi

Moldavija-Bosna i Hercegovina 0:5 (0:1)

Stadion: „Pecara“, Široki Brijeg

Sutkinja: Tatyana Sorokopudova (Kazahstan)

Pomoćne sutkinje: Nargis Magau (Kazahstan), May Moalem (Izrael)

4. sutkinja: Meitar Shemesh (Izrael)

Golovi: 0:1 Dizdarević (40'), 0:2 Dedić (64'), 0:3 Filipović (69'), 0:4 Filipović (77'), 0:5 Dedić (90'+4)

Žuti kartoni: Pupić, Gavrilović (BiH)

Moldavija: Vlada Cuciuc (71. Anastasia Nagoreanschi), Tatiana Șaruda (71. Emira Sirbu), Loredana Gamețcaia, Felicia Guțu, Gabriela Pîntea, Amina Donțu (46. Xenia Railean, 50. Ana-Maria Nedelea), Adelina Cojocari, Lilia Fîntîna (46. Vladlena Urdea), Margareta Onofraș, Sabina Donțu, Roxana Moisiuc. Selektorka: Elena Subbotina.

Top Komentari

meskoni
Lijepo je vidjeti našu reprezentaciju da igraju u našoj divnoj Hercegovini, uskoro ako Bog da i u prelijepoj Banja Luci ..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi