BiH otvara privremeni konzularni ured u Brazilu

Potpisan sporazum između Begića i Lagumdžije

BiH otvara privremeni konzularni ured u Brazilu

Predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar vanjskih poslova BiH dr. Zlatko Lagumdžija danas su potpisali Protokol o saradnji između Ministarstva vanjskih poslova BiH i N/FSBiH.

Ovim Protokolom je, između ostalog, predviđena saradnja na svim poslovima vezanim za pripremu odlaska, boravka i povratka kako kompletne delegacije Saveza, tako i navijača na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ministarstvo vanjskih poslova naše zemlje će pružiti neophodnu pomoć i konzularnu zaštitu državljanima BiH, te otvoriti "Privremeni konzularni ured" u okviru projekta "BH kuća", kroz koji će N/FS BiH dati svoj doprinos u ostvarivanju sportske, kulturne i ekonomske promocije BiH u Brazilu, piše nfsbih.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.