Bh. juniorke deklasirale Rumuniju
FOTO: NFSBiH

Prijateljska utakmica

Bh. juniorke deklasirale Rumuniju

H. Zilić

Ženska juniorska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Zenici odgovarajuću selekciju Rumunije sa 3:0, prnosi sajt NFSBiH.

Prvu priliku imale su gošće u 13. minuti kad Madalina Zanfir izlazi sama pred gol bh. tima, ali Iman Dumanjić odlično interveniše i izbacuje loptu u korner.

Dvije minute poslije naše juniorke dolaze do prednosti. Vanessa Šabanović se oslobađa čuvarki i šalje loptu na desnu stranu za Edinu Avdić čiji šut odbija golmanica Ioana Grișoraș na nogu Janice Filipović koja je precizna za 1:0.

Lamija Oštraković u 17. minuti ubacuje iz kornera sa desne strane, a najviša u skoku bila je Rajna Tešić koja udvostručuje prednost mladih „Zmajica“.

Već u 22. minuti Bosna i Hercegovina je imala prednost od tri gola, a u strijelce se upisala Šabanović iz jedanaesterca.

Od 35. minuti naša selekcija je ostala sa 10 igračica na terenu jer je golmanica Iman Dumanjić zbog prekršaja na ivici kaznenog prostora dobila crveni karton.

Oglasi

U drugom poluvremenu tempo igre je opao, ali i pored toga obje ekipe su imale nekoliko pokušaja, međutim rezultat se više nije mijenjao.

Po završetku utakmice selektor Dragan Jevtić je izjavio:

„Ovo nam je prvo okupljanje i tek formiramo ekipu, a vjerovatno će nam biti i jedino do početka kvalifikacija. Razlog tome je Evropsko prvenstvo za kadetkinje koje je u maju održano u našoj zemlji i devet igračica iz te generacije je danas bilo u prvoj postavi. Samo to učešće na EURO-u pokazalo nam je da su one stekle značajno iskustvo igrajući utakmice sa jakim protivnicima, te se to moglo primjetiti u igri našeg tima danas. Sam rezultat, igra, požrtvovanost i htijenje su bili na nivou. Ni nakon crvenog kartona nismo dozvolili puno protivniku i možemo biti zadovoljni prikazanim u ovom meču.“

Ove selekcije će u Trening centru u Zenici odigrati još jedan meč 11. avgusta u 18:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Rumunija 3:0 (3:0)

Oglasi

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Aldin Sofić.

Pomoćne sutkinje: Nejra Halać, Emina Pašalić.

Golovi: 1:0 Filipović (15'), 2:0 Tešić (17'), 3:0 Šabanović (22', penal)

Žuti karton: Radulović (BiH).

Crveni karton: Dumanjić 35' (BiH).

Bosna i Hercegovina: Iman Dumanjić, Rajna Tešić (65. Magdalena Brtan), Jelena Pavlinović, Lamija Oštraković (65. Helena Gavrilović), Kristina Tekić (90+1. Azra Mašinović), Edina Avdić (74. Selena Šimić), Vanessa Šabanović (90+1. Milena Lepamović), Janica Filipović (36. Nejra Hejub), Lana Radulović, Lamija Duvnjak (84. Anja Gačić), Ivona Benković (84. Tamara Blagojević). Selektor: Dragan Jevtić.

Rumunija: Ioana Grișoraș (74. Gabriela Moșanu), Diana Oneț (46. Karina Bede), Anda Jivan (62. Florentina Istrate), Antonia Bratu, Clara Roșu, Florentina Iancu (46. Denysa Pînzariu), Aranka Oban (62. Ana Maria Filip), Madalina Zanfir (62. Natalia Crețoiu), Gyorgyi Toth (74. Helga Varo), Daniela Preda, Nicol Dincă. Selektor: Massimo Pedrazzini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije