Slovenci pišu o velikom skandalu u Zenici

Nakon remija u BiH

Slovenci pišu o velikom skandalu u Zenici

Midhat Šljivak

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je jučer u Zenici protiv Slovenije (1:1), a u ovom meču gošćama nije priznat čist pogodak što su mediji u Sloveniji označili kao skandal.

Slovenija protiv Bosne i Hercegovine nije uspjela iskoristiti igračicu više u kompletnom drugom poluvremenu u susretu Lige nacija, pa je meč 2. kola odigran u Zenici završen bez pobjednika, 1:1.

Međutim, slovenački mediji uveliko pišu o velikoj pogrešci koju su napravile sutkinje iz Litvanije na čelu s Rasom Grigone.

Igrala se 53. minuta susreta kada je Mateja Zver snažno šutirala prema golu Bosne i Hercegovine. Lopta se od prečke odbila daleko iza gol-linije, ali sutkinje to nisu vidjele.

Oglasi

Usprkos brojnim protestima Rasa Grigone nije pokazala na centar već je utakmica nastavljena, da bi šest minuta kasnije Mateja Zver postigla pogodak za konačnih 1:1.

Ova sudijska greška u Sloveniji je proglašena velikim skandalom, ali vrijeme se ne može vratiti i rezultat se ne može promijeniti.

Sigurno će ova greška utjecati i na status sutkinja iz Litvanije koje su napravile ogroman previd u ovom slučaju.

Nakon dva odigrana kola reprezentacija Bosne i Hercegovine ima četiri osvojena boda, a Slovenija je osvojila jedan bod.

Top Komentari

Zax
A ovaj kao govori,cini mi se pogodak.Lopta presla metar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi