BiH u Grupi "3" sa Italijom i Velsom
Žrijeb je održan u danskom Aarhusu

Kvalifikacije U-21 timova za „EP 2011“

BiH u Grupi "3" sa Italijom i Velsom

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godinu) svrstana je u Grupu „3“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2011. godine u Danskoj, odlučeno je žrijebom održanim danas u Aarhusu. 

Protivnici našem nacionalnom timu biće Italija, Vels, Mađarska i Luksemburg. Prvoplasirane ekipe iz deset kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane plasiraće se u baraž i razigravati za plasman na EP 2011. Na zavšnom turniru tako će nastupti sedam uspješnijih iz doigravanja i domaćin Danska. 

„U žrijebu smo mogli dobiti i gore protivnike. To ne znači da je grupa lagana, jer igraćemo protiv Italije koja je velesila. Realno, možemo biti drugi u grupi. No, samo ako pobijedimo Luksemburg kući i u gostima, Vels i Mađarsku na našem terenu, te iznenadimo jednu od ovih selekcija u gostima. Istina, mogli smo dobiti i lakše protivnike, ali sada nemamo vremena za žaljenje. Moramo se primiti na posao i dobro se spremiti za kvalifikacije“, rekao je Tulić u kratkom telefonskom razgovoru za SportSport.ba nakon žrijeb u Aarhusu.  

Tulić se, inače jedini član delegacije naše mlade reprezentacije, uputio na sastanak sa selektorima i predstavnicima selekcija Italije, Velsa, Mađarske i  Luksemburga kako bi pokušali uskladiti raspored utakmica u kvalifikacionoj grupi „3“. Ukoliko večeras ne nađu „zajednički jezik“ u narednim danima UEFA će odrediti raspored i termine utakmica u grupi.

Žrijebanje grupa izvršio je proslavljeni danski igrač Fleming Poulsen, u društvu nekadašnje vedete njemačkog i svjetskog fudbala Olivera Bierhofa, te Morten Olsen, selektora A reprezentacije Danske.

GRUPA 1 
Rusija
Rumunija
Moldavija
Latvija
Farska ostrva
Andora

GRUPA 2
Turska
Švajcarska
Armenija
Irska
Gruzija
Estonija

GRUPA 3
Italija
Mađarska
Vels
Bosna i Hercegovina
Luksemburg

GRUPA 4
Španija
Finska
Holandija
Poljska
Lihtenštajn

GRUPA 5
Njemačka 
Češka Republika
Sjeverna Irska
Island
San Marino

GRUPA 6
Izrael
Švedska
Bugarska
Crna Gora
Kazahstan

GRUPA 7
Srbija
Hrvatska
Norveška
Slovačka
Kipar

GRUPA 8
Francuska 
Ukrajina
Belgija
Slovenija 
Malta

GRUPA 9
Engleska
Portugal
Grčka
Makedonija
Litvanija
 
GRUPA 10
Austrija
Bjelorusija
Škotska
Albanija
Azerbejdžan 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti