"BiH za mene ne predstavlja iznenađenje"

Konferencija za novinare

"BiH za mene ne predstavlja iznenađenje"

Edmir Škorić, foto: Dado Ruvić

Na večeras održanoj press konferenciji u Zenici, selektor Španije Vicente del Bosque istakao je kako BiH ima jako dobre igrače i složenu momčad, te za njega nije iznenađenje što je naša selekcija ispred Turske i Belgije.

Dan uoči, neki će reći, nimalo značajnog dvoboja BiH i Španije održana je pres-konferencija u Zenici. Novinarima se obratio selektor Furije Vicente del Bosque, te nekoliko španskih reprezentativaca.

"Za mene nije iznenađenje što je BiH na drugom mjestu, ispred Turske i Belgije", kazao je del Bosque, a potom priznao kako nije razmišljao o tome da li će selektor Blažević izvesti kombinovani sastav.

"Nisam o tome razmišljao i to me ne interesuje. Razmišljam samo o svojim igračima i o tome da ćemo igrati protiv odlične reprezentacije Bosne. Nisam siguran hoće li zbog povrede utakmicu igrati Fernando Torres".

Novinari nisu mogli a da ne pitaju Fernanda Torresa da li zna nešto o mogućem dolasku našeg napadača Edina Džeke u Liverpool. Jedan od najboljih napadača svijeta priznaje kako prvi put čuje za to.

"To zaista prvi put čujem, ali u svakom slučaju takav igrač dobro bi došao Liverpoolu."

Riječi pohvale za Zmajeve imao i je Barcelonin defanzivac Gerard Pique, koji misli da naša selekcija ima odlične napadače.

"BiH ima uistinu odlične napadače, igra dosta ofanzivno i sigurno je da nas očekuje težak meč. Oba tima igrat će rasterećeno, što je prilika da gledatelji uživaju u dobroj igri."

Podsjetimo, utakmica BiH-Španija na rasporedu je sutra u 20 sati na stadionu Bilino Polje. Budući da su i jedni i drugi osigurali svoje prvo, odnosno drugo mjesto, ovaj susret neće puno značiti u ukupnom poretku, ali sigurno bi selektor Blažević volio da pobjedom okočna nezaboravne kvalifikacije. Osim toga, pobijediti jednu Španiju uvijek je veliki uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije