Bihać za povratak Jedinstva u Premijer ligu

Bihać za povratak Jedinstva u Premijer ligu

E. Škulj

Gradonačelnik Bihaća, Hamdija Lipovača,  upriličio je prijem za dio Upravnog odbora Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća, na čelu sa direktorom Mirzom Skopljakom i šefom stručnog štaba Kemalom Alispahićem.

Prvi čovjek grada na Uni zanimao se za trenutno stanje u Jedinstvu i uslove u kojima funkcionira.

Trener Alispahić je zahvalio na ukazanom povjerenju istaknuvši da je jedini cilj povratak Jedinstva u Premijer ligu, za što postoje objektivne šanse. Uporedo s tim se mora raditi na poboljšanju organizacije, kao i kvaliteta rada sa mlađim kategorijama.

"Još jednom ističem da ovdje ima potencijala, i igračkog i stručnog, te da ga na najbolji način trebamo iskoristiti za ekspresni povratak u društvo najboljih. Imamo protivnike i na terenu i van njega, ali vjerujem da svi zajedno, uz pomoć gradonačelnika Lipovače, imamo snage da se borimo s tim i da Jedinstvo vratimo tamo gdje mu je mjesto." naglasio je Alispahić.

Načelnik Lipovača izrazio je podršku rukovodstvu kluba.

"Grad Bihać će i u narednom periodu, kao i do sada, pomagati naš klub. Nadam se da će osigurani novac iz općinskog budžeta doprinijeti dobrim igrama Jedinstva i povratku u Premijer ligu." rekao je Lipovača.

Na kraju druženja Alispahić je poklonio Lipovači knjigu o načinu rada i organizaciji u ekipi Werdera iz Bremena, dok je Skopljak načelniku uručio dres kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.