Bijesni Modrić gurnuo Peruanca, "žrtva" dobila crveni karton
Foto: Screenshot

Hrvat prošao bez sankcije

Bijesni Modrić gurnuo Peruanca, "žrtva" dobila crveni karton

Iako na papiru puno kvalitetnija reprezentacija, Hrvatska je sinoć u, u prijateljskom duelu, Miamiju poražena od Perua sa 2:0.

Vatreni su nakon poraza naišli na mnoštvo kritika u hrvatskoj javnosti, s obzirom da se Mundijal bliži, a Dalićeva ekipa trenutno ne odaje dojam selekcija koja se može nadati posebno dobrom plasmanu u Rusiji, bez obzira na imena koja nastupaju u "kockastom" dresu.

Osim poraza Hrvatske, sinoćnji susret je obilježio i crveni karton koji je dobio fudbaler Perua Yotun. Naime, hrvatski reprezentativac Luka Modrić je u jednom trenutku odgurnuo Yotuna koji mu je smetao da izvede slobodni udarac, ali glavni sudija fudbaleru Reala nije pokazao ni žuti karton.

Sa druge strane, Yotun je zbog ometanja Modrića zaradio svoj drugi žuti, pa samim time i crveni karton u 74. minuti.

Očigledno Modrić uživa veliki ugled kod sudija, ali ni igrač više nije pomogao Hrvatskoj da do kraja susreta barem ublaži poraz.

Top Komentari

Pero Perić
Nista sporno, nesportski potez igraca Perua, jer nije ovdje on njemu zasmeto da izvede slobodan udarac kako pise u tekstu, nego mu je izbio loptu, tako da odlicno zapazanje sudije.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi