Jelić: Ostavit ćemo srce na terenu

Bh. reprezentativci se spremaju na Ilidži

Jelić: Ostavit ćemo srce na terenu

H. Zilić

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se na Ilidži za predstojeće utakmice na Evropskom prvenstvu.

Dio našeg tima je i Bilal Jelić, igrač koji je pružao sjajne partije u kvalifikacijama.

Jelić ističe da je ekipa spremna da pruži maksimum na Evropskom prvenstvu:

"Pripremamo se u odličnoj atmosferi. Mi smo ekipa i izvan terena i sa puno entuzijazma smo došli na ovo okupljanje pred naše prvo veliko takmičenje. Najvažnije je da svi budemo zdravi, a što se igre tiče spremni smo da se borimo do posljednjeg atoma snage. Ostavićemo srce na terenu i nećemo iznevjeriti naše navijače.“

Naš reprezentativac je ponosan zbog napravljenog uspjeha:

"Plasmanom na Evropsko prvenstvo napravili smo ogroman uspjeh. To je nešto što malo ko doživi u svojoj karijeri. Ovo je vrhunac našeg bavljenja ovim sportom i nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Naravno, samo učešće nas ne zadovoljava i pokazaćemo se u Holandiji u najboljem svjetlu."

Bilal Jelić se osvrnuo i na protivnike:

"Španija predstavlja vrh svjetskog futsala. Biće velika stvar za nas što ćemo igrati protiv takve ekipe. Što se tiče Gruzije i Azerbejdžana, tu vidimo naše šanse za prolaz u četvrtfinale. Oni takođe imaju kvalitetne pojedince, ali smatram da se možemo nositi s njima i ispuniti naš cilj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi