Bilbao potvrdio pobjedu iz Prve utakmice
Ivan Ramis

Kup Kralja

Bilbao potvrdio pobjedu iz Prve utakmice

Athletic Bilbao i u drugom susretu četvrtine finala Kupa Kralja savladao je Mallorcu, te se tako sa ukupnim rezultatom od 3:0 plasirao u polufinale ovog takmičenja.

Athletic Bilbao stvorio je više prilika od Mallorce, a također i imao veći posjed lopte, te se može reći da je zasluženo slavio i u uzvratnoj utakmici Kupa Kralja.

Gosti su iskoristili jednu priliku, što im je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu. Ivan Ramis je u 76. minuti poslao loptu u svoju mrežu i tako poklonio pobjedu Bilbau.

Pred sami kraj utakmice Chico je zaradio crveni karton, tako da su domaći ostali sa igračem manje, no to nije donijelo nikakve promjene. U polufinalu ovog takmičenja, Athletic Bilbao igrat će sa trećeligašem Mirandesom, koji je izbacio Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.