Bilbija: Ostajem u Borcu

Mladi Banjalučanin sjano odradio polusezonu

Bilbija: Ostajem u Borcu

A. Beganović

Fudbaleri Borca nakon jesenjeg dijela sezone zauzeli su drugo mjesto na tabeli Premijer lige, a jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Borca je mladi Nemanja Bilbija s kojim smo porazgovarali o protekloj sezoni.

SS.ba: Nemanja, u posljednje vrijeme u velikom broju bh. medija pojavile su se informacije koje te povezuju s Vojvodinom i Schalkeom. Zamolio bih te da nam kažeš da li ostaješ u Banja Luci?

Bilbija: Sve su to samo špekulacije, istina je da su me pojedini klubovi pratili, ali sasvim sam siguran da ću sezonu do kraja odraditi u Borcu, a tek onda mogu početi razmišljati o eventualoj promjeni kluba.

SS.ba: Sredinom polusezone imao si zdravstvenih problema, a pojedini mediji špekulisali su i o kraju tvoje igračke karijere. Kakvo je sada tvoje zdravstveno stanje?

Bilbija:
Istina je da sam imao manjih zdravstvenih problema, no pojedini mediji su to toliko napuhali da je to bilo za nepovjerovati. Sve što mogu reći u vezi mog zdravstvenog stanja, to je da sam potpuno zdrav i da nema nikakvog straha za nastavak moje karijere.

SS.ba: Borac je prvi dio sezone završio na 2. mjestu. Da li si zadovoljan postignutim rezultatom i kako ocijenjuješ svoje igre u jesenjem dijelu sezone?

Bilbija: Iskreno, kada pogledam svih 15 kola onda mogu reći da sam i više nego zadovoljan 2. mjestom na kraju polusezone. Ostaje gorčina zbog poraza u 15. kolu od Sarajeva pred našim navijačima, no sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Što se tiče mojih igara, onda isto tako mogu reći da sam zadovoljan onim što sam pokazao u ovih 15 kola. Međutim, mislim da mogu biti još bolji i daću sve od sebe da na proljeće prikažem još kvalitetnije partije.

SS.ba: Do kraja sezone vodit će se velika bitka za prvaka Bosne i Hercegovine, ali i za izlazak na evropsku scenu. Kakve su ambicije Borca i ko po tebi ima najviše izgleda da se dokopa titule?

Bilbija:
Potpuno ste u pravu kada kažete da se do kraja sezone neće znati ko će biti prvak. Mislim da pored nas najveće šanse da prvi prođu kroz cilj imaju Široki i Sarajevo, no nikako ne smijemo otpisati dva mostarska kluba, Velež i Zrinjski. Cilj Borca je izlazak na evropsku scenu, da li preko prvenstva ili kupa, nije ni bitno, ali isto tako ukoliko nam se ukaže prilika za titulu, siguran sam da ćemo je znati iskorititi.

SS.ba:
U ovogodišnjem "Idolu nacije" nominovan si za najboljeg mladog (U 21) bh. igrača i za otkriće godine. Šta za tebe predstavljaju ove nominacije?

Bilbija: Doista sam presretan zbog ovih nominacija, a mogu slobodno reći i ponosan. Nije mala stvar biti među pet nominovanih u pomenutim kategorijama i siguran sam da će mi ovo biti još jedan motiv više u nastavku karijere. 28. decembra dolazim na manifestaciju, a iskreno se nadam da će te i dalje nastaviti pratiti dosadašnjim tempom Premijer ligu jer mi se čini da ste Vi jedni od rijetkih koji pridajete ogroman značaj našem prvenstvu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.