Bilbija promašio penal u 96. minuti i briznuo u plač

Sarajevu bod u Bijeljini

Bilbija promašio penal u 96. minuti i briznuo u plač

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva osvojili su samo bod u susretu četvrtog kola Premijer lige BiH protiv Mladosti u Bijeljini (1:1).

Nakon sjajne partije i minimalnog poraza od Borussije M’gladbach na Koševu u utakmici play-offa Evropske lige, izabranici Dženana Uščuplića gostovali su kod daleko manje atraktivnog, ali svakako neugodnog protivnika. 

Već u trećoj minuti opasnost pred domaim golom, ali je Bilbija slabo šutirao. Dabić i Komarčević pet minuta kasnije prijete Bandoviću sa identičnih pozicija, iskosa s lijeve strane, no rezultat ostaje nepromijenjen.

Velkoski je lijepo s lijeve strane uposlio Stojčeva u 14. minuti, ovaj odmah šutirao, ali je Mišić bez problema došao do lopte. Bilbija je imao stopostotnu poziciju u 18. minuti nakon ubačaja Duljevića s desne strane, ali je volejom loptu prebacio preko gola Mladosti.

Šok za goste iz našeg glavnog grada u 22. minuti. Barić, desni bek gostiju, došao je do lopte prije Komarčevića, no neshvatljivo se počeo graditi i zadržavati loptu, kapiten Mladosti mu je ukrao i onda je pao, što je sudija okarakterisao kao prekršaj i dosudio penal. Komarčević je pucao s 11 metara, Bandović je matiran.

Nisu dugo igrači u zelenim dresovima slavili vodstvo. U 24. minuti, dakle dvije minute kasnije, fantastična lopta Bilbije za Stojčeva, koji izlazi sam na Mišića i rutinski ga matira za poravnanje rezultata. 

Do kraja prvog dijela Sarajevo je napadalo, imalo veći posjed lopte, no nije bilo promjena. U nastavku također Sarajevo vodi glavnu riječ, Mladost čeka svoju šansu iz kontranapada. Duljević je u 47. minuti imao dobru šansu, ali je glavom šutirao pored gola. Pokušao je glavom i Radovac u 60. minuti poslije centaršuta Berberovića s desne strane, ali je pucao preko gola. 

U 61. minuti, nakon ubačaja iz kornera s desne strane, lopta dolazi do Dupovca, koji iz neposredne blizine šutira, Mišić sjajno brani. Mišić je zaustavio u dva navrata Bilbiju u 63. minuti, lopta se odbila do Stojčeva, koji je šutirao preko gola. Napadi Sarajeva bili su sve učestaliji kako je vrijeme prolazilo. Bordo tim je radio sve da dođe do nova tri boda, a onda penal za goste u 96. minuti. Bilbija je uzeo loptu i - promašio, te počeo plakati...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti