Bilbija strijelac u porazu Vojvodine

Jelen Super liga

Bilbija strijelac u porazu Vojvodine

U prvih pet utakmica 17. kola srbijanske Jelen Super lige u četiri su pobjede slavili domaćini, dok je kući bod danas odnio jedino tim Smedereva, koji je odigrao nerješeno u Kruševcu kod Napretka.

Već u svojoj drugoj utakmici za novosadsku Vojvodinu bh. mladi reprezentativac Nemanja Bilbija je postigao pogodak. Bilbija je bio jedini strijelac u porazu Voše kod Metalca u Kragujevcu (3:1). Perić je doveo Metalac u prednost u 18. minuti, Bilbija je poravnao u 31., na 2:1 je povisio Misdongard u 58., a dvadeset minuta kasnije Marko Krasić postavlja konačnih 3:1.

Utakmicu s mnogo golova su odigrali Jagodina i OFK Beograd, a slavio je domaći tim rezultatom 3:2. Bivši igrač Real Madrida, Perica Ognjenović je iz slobodnjaka u 44. minuti načeo mrežu Beograđana, a Bojović je početkom drugog dijela povisio na 2:0. Milić je smanjio u 67. minuti, Živković u 88. povisio na 3:1, a Injac u sudijskom vremenu stavio tačku na i.

Spartak je u Subotici iskoristio poraz OFK Beograda i pobjedom nad Mladim Radnikom (2:0) golovima Veselinovića i Noskovića stigao na četvrtu poziciju na tabeli. BSK je u Borči golovima Kneževića i Dukića sa 2:0 bio bolji od čačanskog Borca.

Jedinu utakmicu bez pobjednika u ovom kolu odigrali su Napredak i Smederevo, koji su igrali 2:2. Jon je u 13. minuti donio prednost Kruševčanima, dvije minute kasnije Živković poravnava, a samo minutu kasnije golom Binića Napredak ponovo vodi. Bod je gostima iz Smedereva donio Ranković u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.