Bilbija: Titula dolazi u Banja Luku

Banjalučani optimisti pred derbi

Bilbija: Titula dolazi u Banja Luku

A. Beganović

U nedjelju u Banja Luci derbi 15. kola Premijer lige igraju domaći Borac i Sarajevo, a Banjalučani bi eventualnom pobjedom mogli  i do jesenjeg naslova.

Kontaktirali smo jednog od najboljih igrača Borca, Nemanju Bilbiju, koji nam je rekao da je uvjeren da će njegov tim slaviti te da će titula doći u Banja Luku.

"Bliži se i taj susret. Nekako smo svi nestrpljivi i željno iščekujemo nedjelju i početak utakmice. Atmosfera u ekipi je sjajna i niko od nas fudbalera ne razmišlja o porazu", rekao je mladi Nemanja Bilbija za SportSport.ba te dodao:

"Ne znam zašto, ali sam nekako siguran da ne možemo izgubiti u nedjelju. Jednostavno se osjeti u zraku neka pozitivna atmosfera i to me posebno raduje. Očekujem najmanje 10.000 navijača na tribinama i njihovu veliku podršku koja će nas nositi do pobjede. Cijenim ekipu Sarajeva, ali mislim da u Banja Luci nemaju šta tražiti".

U slučaju pobjede Borca nad Sarajevom te poraza ili remija Širokog u Mostaru, Banjalučani bi otvorili pobjednički šampanjac.

"Ne želim da mislim na susret u Mostaru, ali nekako vjerujem da Zrinjski neće izgubiti te da ćemo mi na kraju biti ti koji ćemo prvi proći ciljom. Na kraju bi želio pozvati naše navijače da dođu u što većem broju na utakmicu i da na kraju, iskreno se nadam, zajedno proslavimo titulu jesenjeg prvaka", zaključio je mladi Bilbija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.