Bilbija: Vraćam se u svoj klub

Kapiten mlade reprezentacije BiH ponovo u dresu Borca

Bilbija: Vraćam se u svoj klub

Nemanja Bilbija dogovorio je uslove šestomjesečne posudbe sa Borcem, a čelnici banjalučkog kluba otputovali su u Novi Sad kako bi postigli dogovor sa Vojvodinom. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u razgovoru za naš portal istakao je da ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Bilbija je u januaru 2010. godine iz Borca prešao u Vojvodinu u čijem dresu je odigrao 33 utakmice i postigao dva gola. Ove sezone u Superligi Srbije upisao je samo pet nastupa tako da ga je Vojvodina stavila na transfer listu.

"Sve sam dogovorio sa Borcem. Čelnici kluba otišli su u Novi Sad kako bi finalizirali transfer i mislim da neće biti nikakvih problema", rekao je Blibija na početku razgovora za SportSport.ba.

"Vraćam se u svoj klub. I jesam i nisam razočaran time što nisam dobio pravu priliku u Vojvodini. Zadovoljan sam što ću ponovo igrati  za Borac. Bili su veoma korektrni. Potrebno mi je da igram i želim se vratiti u formu", dodao je kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Nije bilo više nikakvih konkretnih ponuda. Bilo je razgovora, ali ništa konkretno, jer nisam igrao dugo. Volio bih na kraju sezone da odem negdje, da se ne vraćam u Vojvodinu, ali ne odlučujem samo ja o tome, pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je 21-godišnji napadač.

Bilbija je standardan našoj mladoj reprezentaciji, koju predovodi Vlado Jagodić. Mladi Zmajevi trenutno se nalaze na drugom mjestu prve grupe kvalifikacija i preostale četiri utakmice igraju na domaćem terenu.

"Nalazimo se na drugom mjestu i imamo veoma povoljan raspored. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i mislim da možemo izboriti baraž. Sigurno smo kvalitetniji od Bjelorusije i Grčke, tako da ne bi trebalo biti problema", rekao je Bilbija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.