Bild o Vrančiću: Fudbalski bog je iz Istočne Vestfalije

Nakon senzacionalnog plasmana u Bundesligu

Bild o Vrančiću: Fudbalski bog je iz Istočne Vestfalije

Mario Vrančić jučer je ušao u fudbalsku historiju njemačke, kako 2. Bundeslige, tako i najelitnijeg njemačkog fudbalskog ranga. 

Vezni fudbaler rođen prije 25 godina u Slavonskom Brodu fantastičnom partijom uveo je mali klub, sa najmanjim budžetom, u Bundesligu.

U preokretu Paderborna, koji je od 9. minute gubio sa 1:0, Vrančić je prvo asistirao Vučinoviću za izjednačenje u 14. minuti, a potom i je sam postigao pobjednički gol u 21. minuti za veliku pobjedu i plasman Paderborna u Bundesligu.

Možda to za nas u Bosni i Hercegovini nije velika vijest, ali u njemačkoj sportskoj javnosti je ulazak Paderborna među elitu velika senzacija.

Kolika dovoljno govori naslovnica današnjeg izdanja Bilda na kojoj se nalazi slika Marija Vrančića uz naslov "Fudbalski bog iz Istočne Vestfalije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.