Bilek: Borit ćemo se i čekati svoju šansu

Češka u četvrtfinalu protiv Portugala

Bilek: Borit ćemo se i čekati svoju šansu

Edmir Škorić

U četvrtak navečer igra se prvi susret četvrtfinala Eura 2012 u Poljskoj i Ukrajini. Snage će odmjeriti prvoplasirana momčad grupe A Češka te drugoplasirana iz B-grupe, Portugal.

Češka reprezentacija, uz Grčku, slovi za autajdera u četvrtfinalu, no njihov selektor Michal Bilek ni ne razmišlja o mogućoj eliminaciji. Ambicije Čeha su visoke, pa i kada igraju protiv Cristiana Ronalda i društva.

 

"Borit ćemo se i čekati svoju šansu. Pretpostavljam da ćemo igrati nešto zatvorenije, jer nasuprot nas će biti jedna sjajna momčad", kazao je Bilek,  koji jasno zna odakle prijeti najveća opasnost:

 

"Naravno, Ronaldo je genijalan i najopasniji portugalski igrač. Moramo mu suziti prostor i ne smijemo dozvoliti da trči, jer ga je onda nemoguće zaustaviti. Bilo bi, pak, dobro da je jedino on opasan. Tu su i Nani, Postiga i mnogi drugi. Odlične pojedince ima Bento na spisku, posebice u ofanzivnom dijelu".

 

Za kraj 'presice' je Bilek kazao kako još nije sigurno hoće li Tomaš Rosicky biti zdrav do početka utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije