Bilek: Portugal je, u nogometnom smislu, bio puno jači

Češka ispala u četvrtfinalu

Bilek: Portugal je, u nogometnom smislu, bio puno jači

Edmir Škorić

Selektor Češke Republike Michal Bilek priznao je kako su Portugalci zaslužili da se nađu u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Portugal je sinoć na Nacionalnom stadionu u Varšavi, pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, stigao do minimalne pobjede nad Češkom i postao prva reprezentacija koja je osigurala polufinale.

 

"Portugal je bio puno bolja momčad, daleko su jači u nogometnom smislu", kazao je Bilek, dodavši:

 

"Njihov napad je veoma jak. Petr Čech nas je impresivnim odbranama u nekoliko navrata spašavao i držao nas u igri. Bazirali smo se na čvrstu odbranu i oslanjali smo se na kontranapade, ali počelo nam je ponestajati energije u drugom dijelu".

 

Portugal, koji je u grupnoj fazi ostvario pobjede nad Danskom i Holandijom, u polufinalu igra protiv boljeg iz duela Francuska - Španija, a taj meč na programu je u subotu navečer u Donjecku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije