Bilić brzo odgovorio Oliću

"Ja sam selektor i ja vučem poteze"

Bilić brzo odgovorio Oliću

Edmir Škorić

Nakon što se Ivica Olić požalio što ga hrvatski selektor Slaven Bilić nije vodio na EP premda se mogao oporaviti do utakmice protiv Italije, stigao je odgovor hrvatskog selektora Slavena Bilića. 

"Ja sam selektor i ja vučem poteze. Situacija s Ivicom Olićem je bila vrlo jasna. Otpao je zbog dijagnoze koju su potvrdili liječnici, među kojima i Olićev liječnik. Njihova dijagnoza je bila da je Olić izgubljen za prvi krug," kazao je Bilić te dodao:

"Meni na EP-u trebaju zdravi igrači i žao mi je što Olić nije s nama." 

 

Olić se ozlijedio u prijateljskom susretu protiv Norveške, a kasnijim pregledom je ustanovljeno kako ima dijelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice za čiji oporavak treba između 4 i 6 sedmica. Međutim, Olić je poručio kako je zdrav i kako normalno trenira i trči. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.