Bilić: Budite sretni što imate Antića

Hrvatski selektor za srbijanski Sport

Bilić: Budite sretni što imate Antića

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Slaven Bilić podržao je srbijanskog selektora Radomira Antića, te za srpski Sport priznao kako je puno više očekivao od Orloa.

"Imate Antića i budite sretni što ga imate. Što da ja kažem o njemu kad je trenirao Real, Barcelonu i Atletico? Veliki je stručnjak i puno je napravio u ove dvije godine", kazao je Bilić za Sport, ističući kako je puno više očekivao od srbijanske nogometne vrste.

"I ja sam očekivao prolaz Srbije, a to sam i najavio prije prvenstva. Ali, igrali ste protiv Gane koja je odlična, Njemačke koja je među najboljim ekipama na prvenstvu i Australije koja je jedna radna, motorična i borbena ekipa koja se nikada ne predaje. U toj ste utakmici stvorili dovoljno šansi. Ali, bože moj, niste ih iskoristili, događa se. Ne možete očekivati da stvorite 15 prilika na takvoj utakmici. To se može jedino protiv Andore i San Marina."

Podsjetimo kako je Srbija Svjetsko prvenstvo okončala već u grupnoj fazi. Izabranici Radomira Antića su poraženi od Gane (0:1) i Australije (1:2), a jedini trijumf ostvarili su u susretu sa Njemačkom (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.