Bilić: Daj Bože da nas Irci napadnu

Hrvatska večeras igra prvu utakmicu Eura

Bilić: Daj Bože da nas Irci napadnu

Edmir Škorić

Na press konferenciji uoči utakmice 1. kola grupe C, Hrvatska - Republika Irska, selektor Vatrenih Slaven Bilić bio je optimističan, ali i svjestan koliko je važna premijerna utakmica na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvatska će večeras od 20:45 sati odmjeriti snage s Irskom, od koje je naša selekcija u prijateljskom susretu nedavno poražena s 1:0. Blagi favoriti su Hrvati, no Danci su jučer pobjedom nad Holandijom (1:0) pokazali da nema lakih protivnika.

 

"Hrvatska je mala zemlja i svi se čude kako smo tako uspješni. Međutim, više nismo nikakvo iznenađenje, svi nas respektuju i znaju za nas. Stalno smo u vrhu svjetskog nogometa, a dosad smo propustili samo dva velika turnira, što nešto govori o našoj kvaliteti", izjavio je Bilić, koji nije otrkio sastav:

 

"Trapattoni je vrhunski trener. Divim mu se, ima dosta godina, ali i dalje ga krasi entuzijazam. S Irskom je napravio velike stvari, trebali su biti i na Svjetskom prvenstvu".

 

"Irci me ne mogu iznenaditi. Jedino bi me moglo iznenaditi da Keanea stave na klupu. Daj Bože da nas napadnu, to bi nama odgovaralo, no ne vjerujem u to. Proučili smo ih jako dobro, znamo sve o njima, a igra im je jednostavna i dobra", dodao je Bilić.

 

Inače, optimistični su bili i kapiten Darijo Srna te golman Stipe Pletikosa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.