Bilić: Englezi također glume

Bilić: Englezi također glume

Selektor Hravtske Slaven Bilić komentarisao je izjave Chelseavog Johna Terrya oko simuliranja Eduarda Da Silve.

Napadač Arsenala i hravtske repreznetacije je zaradio suspenziju od dvije utakmice od UEFA zbog simuliranja jedanaesterca tokom susreta kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica.

Terry je istakao da je kazna za Eduarda prestroga, te je dodao da engleski igrači to nikad ne bi uradili jer su "pošteni".

"John Terry ne priča kada Didier Drogba redovno pada u Chelseau. Ne kažem da je Drogba folirant. Divim mu se kao igraču, ali kažem kada izbori penal niko mu ne prigovara na način na koji je to uradio", smatra selektor Hrvatske.

"Ne možete reži da engleski igrači ne glume. Zaista me ne zanima zašto je John Terry ovo izjavio, sve je to dio igre", dodao je Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.