Bilić gasi požar
Slaven Bilić

Remiji sa Ukrajinom uzdrmao kockaste

Bilić gasi požar

M. Maksimović

Reprezentacija Hrvatska je domaćim remijem protiv Ukrajine znatno umanjila svoje šane za plasman
u Južnu Afriku naredne godine. U međuvremenu je došlo do polemike preko medija između Ivana Jurića i Roberta Kovača.U subotu je u Sportskim novostima objavljen intervju u kojem je između ostalog pričao o reprezentaciji Hrvatske, svojim saigračima.

- Ne znam što je bilo Biliću da me pozove, nisam ja neki nogometaš. Nikad neću povjerovati da sam marka, nedostaje mi mnogo toga, ali trudim se biti kompletan. Hrvatska je dobra, ali nismo jaki, još manje top. Na kontinentu se ne možemo uspoređivati sa Španija, Italijom, Engleskom, Nizozemskom. Na poziciji defenzivnog veznog cijenim Mascherana, Sennu, Essiena, klasa je De Rossi. Niko Kovač?  I on je, poput mene, limitiran. Ipak je ostvario super karijeru - između ostalog je rekao Jurić.

Nakon utakmice i remija sa Ukrajinom reagovao kapiten Robert KOvač:

- Kako smo i mogli dobiti kad nas ima “limitiranih”?! U svojoj igračkoj a pogotovo reprezentativnoj
karijeri nikada nisam doživio da jedan igrač iz udarne postave tako govori o svojoj momčadi,
o svojim suigračima. Ne, ne bih dalje ništa pričao, ništa komentirao, nadam se da razumijete o čemu  govorim i na što ciljam.

Opet dan kasnije oglasio se Jurić koji kaže :

- Čuo sam za Robertovu izjavu, ali ne bih je tragično shvaćao. Neki suigrači u reprezentaciji možda su se našli pogođeni tim intervjuom, premda mi nije bilo ni na kraj pameti vrijeđati. Samo sam rekao svoje mišljenje - objašnjava Jurić.

Naravno da su mediji u Hrvatskoj nakon svih izjava krenuli u potragu za selektorom Bilićem koji
nije bio previše riječit.

- Stvar je otpočetka prilično prenapuhana, iako je bilo neopreznih izjava na koje ova grupa igrača
nije navikla. Ivan je korektan i dobar momak, možda malo atipičan, ali s njegovim ponašanjem nismo imali problema i siguran sam da u njemu nema nikakvog zla. Još ga manje ima u Robertu koji je u ovoj situaciji  stao u zaštitu momčadi. Jednostavno smirimo tenzije. Kao i dosad, pokušat ćemo naše nesuglasice riješiti unutar svlačionice
- naglasio je Slaven Bilić u izjavi za Sportske novosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije