Bilić: Italijani nam moraju vjerovati

Bilić odbacio sve špekulacije oko dogovora

Bilić: Italijani nam moraju vjerovati

Midhat Šljivak

Sutrašnji duel posljednjeg kola Grupe C Evropskog prvenstva između Španije i Hrvatske praćen je velikom medijskom pažnjom zbog stalnih priča o eventualnom dogovorenom rezultatu utakmice 2:2.

Taj rezultat bi izbacio Italiju sa Eura u slučaju da oni pobjede Irce, a upravo najveća pompa oko navodnog namještanja krenula je u Italiji.

Ipak, selektor Hrvatske Slaven Bilić odbacuje sve navode da je susret dogovoren kako bi se Azzuri izbacili iz daljeg takmičenja.

"Mi smo sportisti i naša čast nam ne bi dozvolila da uradimo tako nešto. Nećemo prevariti nikoga jer mi to ne radimo. Siguran sam da i Španci imaju isti stav," rekao je Bilić na press konferenciji, a potom je i dodao.

"Italija nam mora vjerovati. Ukoliko se utakmica završi 2:2, to će biti samo slučajnost, ništa drugo. Ovo je jedna od najvećih utakmica u našoj povijesti i mi ćemo učiniti sve da pobijedimo," dodao je Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.