Bilić izbacio Pranjića iz reprezentacije

Bilić izbacio Pranjića iz reprezentacije

Slaven Bilić izbacio je Danijela Pranjića iz reprezentacije, jer se odbio rukovati nakon prijateljske utakmice protiv Irske.

Pranjić nije nije bio zadovoljan svojim statusom, te je odbio rukovati se sa stručnim štabom. Zbog toga, Bilić mu je zatvotio vrata reprezentacije.

"Pranjić je nakon utakmice na nedoličan način iskazao nezadovoljstvo svojim statusom. Na njega više nećemo računati. Zahvalio sam mu se na ovih pet godina saradnje  i želim mu svu sreću u nastavku karijere", rekao je Blić.

"Nije bilo ružnih riječi, ali odbio se rukovati sa stručnim štabom. Bio je normalan, kulturan i miran razlaz. No, od početka postoje jasna pravila ponašanja u reprezentaciji. To nije suspenzija, već definitivna odluka", dodao je selektor hrvatske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.