Bilić: Modrić je bolji od Pirla

Bilić: Modrić je bolji od Pirla

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić izjavio je danas kako smatra da je Luka Modrić mnogo bolji fudbaler od Andree Pirla.

U sutrašnjem susretu  Grupe C Evropskog prvenstva Hrvati će se sresti sa Italijom, a Bilić bez imalo straha ulazi u susret sa Azzurima.

"Italije je nekako drugačija. Oni su potpuno novi tim i mi na terenu moramo pokazati da smo bolji. Italija je motivacija sama po sebi i niti jedan igrač ne treba dodatnu motivaciju," rekao je Bilić, a potom je dodao.

"Pirlo je najvažniji igrač Italije, playmaker, baš kao što je to Modrić kod nas. To su dva genijalna igrača koji kada igraju dobro, ekipa ne može podbaciti. Pirlo je najvažniji italijanski igrač, te ga moramo pritisnuti u sutrašnjem susretu. Međutim, mi imamo Modrića koji je bolji od Pirla," rekao je Bilić.

Italijani u dosadašnjih pet međusobnih duela nikada nisu pobijedili Hrvatsku. Tri puta su poraženi, dok su dva susreta okončana bez pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.