Bilić: Možemo pobijediti Španiju

Nakon remija sa Italijom

Bilić: Možemo pobijediti Španiju

Hrvatska je golom sjajnog Marija Mandžukića došla do boda u susretu protiv Italije. Završilo je 1:1.

Međutim, i pored osvojena četiri boda iz prve dvije utakmice, Vatreni nisu obezbijedili plasman dalje. Naprotiv, uoči posljednjeg kola čak se može reći da su u nezavidnoj situaciji.

 

Naime, ukoliko Italija pobijedi Irsku u trećem kolu, što je sasvim realno za očekivati, Hrvati ne smiju izgubiti od aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka, Španije.

 

''Pokazali smo karakter i snagu u ovoj utakmici. Uspjeli smo da se vratimo u utakmicu nakon što smo gubili i fenomenalno smo odigrali drugo poluvreme'', rekao je nakon utakmice selektor Hrvatske Slaven Bilić, koji se potom osvrnuo na odlučujuću utakmicu sa Špancima.

 

''I Italijani su bili favoriti potiv nas, a mogli smo na kraju i mi da pobijedimo. Ako smo ostvarili to protiv njih, mislim da možemo ponoviti nešto slično  i protiv svjetskih prvaka'', rekao je Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.