Bilić: Niko nije ovako nadigrao Turke
Bilić posebno pohvalio Olića i Mandžukića

Hrvatska slavila na Turk Telekom Areni sa 3:0

Bilić: Niko nije ovako nadigrao Turke

Hrvatska je iznenadila Turke na njihovom terenu. Naši susjedi na Turk Telekom Areni postigli su čak tri pogotka i tako došli na korak do plasmana na Evropsko prvenstvu u Poljsku i Ukrajinu.

Ivica Olić i Mario Mandžukić postigli su golove u prvom poluvemenu, a Vedran Ćorluka dokrajčio je Turke svojim golom u drugom dijelu utakmice. Slaven Bilić čestitao je svojim igračima, a posebno pohvalio strijelce prva dva gola.

"Bilo je fenomenalno. Čestitam svojim igračima koji su odigrali bez greške. Bili su u svemu dobri. Nije niko ovako Turke nadigrao. Na kraju su bili bespomoćni. Svi su bili fenomenalni, sve je štimalo. Pohvalio bih trku napadača. Olić i Mandžukić su ih maltretirali", rekao je Bilić.

"Turska je ekipa koja napuni sredinu i zbog toga imaju veći posjed lopte. Kad se to spoji sa atmosferom i nekoliko kvalitetnih pojedinaca mogu biti opasni. Svjesni smo da su Turci kvalitetni. Ovo je tek prvo poluvrijeme", dodao je selektor Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti