Bilić objavio popis za Euro, ali i najavio odlazak

Bilić objavio popis za Euro, ali i najavio odlazak

Midhat Šljivak

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić objavio je spisak od 27 fudbalera koji konkurišu za nastup na Evropskom prvenstvu.

Bilić će pred kraj maja objaviti konačan popis sa 23 imena koji će nastupiti na Euru u Ukrajini i Poljskoj. Na spisku nema Ivana Klasnića i Mladena Petrića, a pripreme će naši sujedi započeti 16. maja, dok prvi susret na Euru igraju 11. juna protiv Irske.

Također, Slaven Bilić je najavio i odlazak sa klupe "vatenih" po okončanju Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Golmani: Stipe Pletikosa,Danijel Subašić, Ivan Kelava,Goran Blažević

Odbrana: Jurica Buljat,Domagoj Vida, Vedran Ćorluka,Josip Šimunić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Danijel Pranjić, Marijan Buljat

Vezni red: Darijo Srna,Tomislav Dujmović, Ognjen Vukojević, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Niko Kranjčar, Marko Badelj, Ivo Iličević

Napad: Ivica Olić, Nikica Jelavić,Mario Mandžukić, Eduardo, Nikola Kalinić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti