Bilić objavio spisak za Belgiju

Bilić objavio spisak za Belgiju

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Slaven Bilić objavio je spisak kandidata na prijateljsku utakmicu protiv Belgije koja će se 3. marta igrati u Bruxellesu.

Na popisu nema iznenađenja, tek je u reprezentaciju vraćen igrač Trabzonspora Hrvoje Čale.

"Belgija se poput nas nije plasirala na svjetsko prvenstvo. No, sigurno su željni pobjeda i biće opasan protivnik. Treba naglasiti kako imaju i novog selektora Dicka Advocaata," kazao je Slaven Bilić.

Golmani: Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk)

Odbrana: Vedran Ćorluka (Tottenham), Hrvoje Čale (Trabzonspor), Ivica Križanac (Zenit), Josip Šimunić (Hoffenhaim), Dejan Lovren (Lyon),
Dario Knežević (Livorno), Danijel Pranjić (Bayern)

Vezni red: Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Niko Kranjčar (Tottenham), Darijo Srna (Šahtar), Luka Modrić (Tottenham), Tomislav Dujmović
(Lokomotiv), Nikola Pokrivač (RB Salzburg), Ivan Rakitić (Schalke), Drago Gabrić (Trabzonspor).

Napad: Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (HSV), Eduardo da Silva (Arsenal), Mario Mandžukić (Dinamo), Mate Bilić (Sporting).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.