Bilić objavio spisak za Katar i Kazahstan

Hrvatska

Bilić objavio spisak za Katar i Kazahstan

Edmir Škorić

Selektor reprezentacije Hrvatske, Slaven Bilić, objavio je danas spisak igrača na koje će računati u test utakmici protiv Katara, ali i u kvalifikacijskom ogledu protiv Kazahstana.

Slaven Bilić pozvao je 24 igrača koji će konkurirati za sastav protiv Katara u prijateljskom ogledu (4. oktobra), te Kazahstana u kvalifikacionom susretu deset dana kasnije.

Uz Runjea i Subašića, mjesto na golu Hrvatske tražit će i mladi Delač koji je uskoro Cheselaov čuvar mreže. Od standardnih u zadnjoj liniji se našao i Dejan Lovern, mladi Dinamov defanzivac koji je, čini se, preporučen od strane selektora mlade reprezentacije Dražena Ladića. Uz Lovrena, Dinamo u zadnjoj liniji imat će i drugog svog igrača i to iskusnog Roberta Kovača.

Hajdukovo pojačanje Anas Sharbini konkurirat će za napad, no teško da će dobiti priliku pored razigranog Petrića, ali i Da Silve, te Olića. Tu je i Boltonov Klasnić, ništa manje opasni Dinamovac Mario Mandžukić.

"Uz malu pomoć Engleza i našu pobjedu u gostima, treabli bi izboriti dodatne kvalifikacije, gdje će nas također čekati jaki protivnici ali ćemo do tada biti kompletni kako bi dosegli naš cilj: plasman na SP", optimističan je Bilić.

Popis svih igrača:
GOLMANI: Runje, Subašić, Delač
ODBRANA: Ćorluka, Kovač, Šimunić, Križanac, Vejić, Lovren, Pranjić,
SREDINA: Čale, Vukojević, Pokrivač, Leko, Srna, Kranjčar, Rakitić
NAPAD: Da Silva, Olić, Petrić, Mandžukić, Anas Sharbini, Klasnić.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.