Bilić: Španiji nije potrebna sudijska pomoć

Hrvatski selektor nakon sinoćnjeg poraza

Bilić: Španiji nije potrebna sudijska pomoć

Adnan Beganović

U posljednjem 3. kolu grupe C Evropskog fudbalskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Španije (1:0) i tako se oprostila od nastupa na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Iako su tokom cijelog turnira igrali dosta dobro Vatreni se nakon grupne faze vraćaju kući. Koban je za izabranike Slavena Bilića bio sinoćnji susret sa Španijom.

"Nisam se planirao večeras oprostiti, nisam tip od oproštaja", istakao je nakon susreta selektor hrvatskog nacionalnog tima Slaven Bilić, koji se duelom sa Španijom oprostio od klupe Vatrenih.

"Svjetskim prvacima ovakva pomoć nije potrebna", rekao je Bilić i dodao:

"Htjeli smo i u prvom poluvremenu biti opasni, no nismo uspjeli. Kasnije smo ih dobro namučili, znali smo da ćemo stvoriti par izglednih prilika, imali smo i šansu utakmice preko Rakitića, ali nismo postigli pogodak. Zaslužili smo mnogo više, Špancima i Italijanima čestitam, a mi kući idemo uzdignute glave. Svojim igračima čestitam na herojskoj borbi i besprijekornoj taktičkoj izvedbi, ali slaba nam je to utjeha".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.