Bilić: Tradicija? To večeras nije bitno

Selektor Vatrenih uoči duela sa Italijom

Bilić: Tradicija? To večeras nije bitno

Uoči današnjeg duela reprezentacija Italije i Hrvatske, selektor Vatrenih se osvrnuo na pitanja medija o tradiciji koja kaže da Talijani nemaju uspjeha kada su utakmice protiv Hrvatske u pitanju.  

Naime Hrvatska nikada nije izgubila od Italije i to hrvatskoj javnosti pruža kakvu takvu mirnoću uoči ovog duela koji će najvjerovatnije odlučiti putnika u knock-out fazu. Vatreni su u pet duela protiv Italije slavili tri puta dok su dvije utakmice završene neriješeno.

 

Ipak selektor Hrvatske, Slaven Bilić se ne uzda previše u taj podatak te smatra da je teren jedino mjerilo.

 

"Lijepo je znati da nikada nismo izgubili. Tradicija je dobra stvar, no malo znači. To su ipak samo podaci sa papira. Teren je mjerilo stanja. Uzdam se u našu snagu i kvalitetu", rekao je Bilić te se osvrnuo i na atmosferu u reprezentaciji.

 

"Svi vole igrati za svoju reprezentaciju, no kod nas je to posebno izraženo. Dečki se sjajno slažu na terenu, ali i van njega. Veliki su prijatelji, stalno se čuju. Povezani su kao prava klapa", za kraj je kazao Bilić koji kao i obično nije otkrio sastav koji će večeras istčati na teren.

 

Ipak pretpostavlja se da će protiv Italije zaigrati istih 11 kao i protiv Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.