Bilić: U srijedu će biti šta bude

Kriza u Hrvatskoj

Bilić: U srijedu će biti šta bude

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Slaven Bilić, koji je prema izvještajima hrvatskih medija sve bliži otkazu, smatra da je novonastala situacija poremetila igrače.

Hrvatska je u petak navečer poražena na  gostovanju od Grčke s 2:0, te time skoro izgubila šanse da se izravno plasira na Evropsko prvenstvo.

"Situacija je poremetila igrače, ali smo dobro odradili trening i spremni smo za Letoniju. Situacija nije normalna, ali ja sam profesionalac kao i ostatak reprezentacije. Možemo se i moramo izdići iznad ove situacije i pobediti Letoniju", rekao je Bilić u Rovinju, dodavši:

"Ne bježim, ali sam bio jasan. U srijedu će biti šta bude, o tome ne razmišljam. Ovu situaciju prihvatam kao dio posla. Zapravo me sve ovo motiviše. Ako se poklope neki rezultati može se dogoditi da izborimo direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Protiv Letonije ćemo ići na visoku pobjedu i od prve sekunde ćemo pokušati da postignemo gol".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.