Bilić upozorava na Irce: Igraju jednostavno, bez rizika

Bilić upozorava na Irce: Igraju jednostavno, bez rizika

Edmir Škorić

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ističe kako njegovi igrači neće podcijeniti Republiku Irsku na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

Dvije reprezentacije, zajedno s favoritima Španijom i Italijom, nastupaju u grupi C, koja je također jedna od težih grupa na Euru. Naravno, svi tipuju na Špance, branioce naslova, a bitku za drugo mjesto trebali bi voditi Italija i Hrvatska, ali Bilić ne želi prerano otpisatni Irsku, 18. reprezentaciju svijeta.

"Imam veliko poštovanje prema ovoj reprezentaciji. Igrao sam protiv njih prošlog ljeta. To je nevjerovatno konkurentan tim, dosta su čvrsti, igraju jednostavan nogomet, bez previše rizika", kazao je Bilić, dodavši:

"Dovoljno su opasni u napadu - dva napadača i dva krilna igrača koji stoje blizu jedan do drugog. Oni bi mogli odlučiti utakmicu".

Hrvatska i Irska će odmjeriti snage u Poznanu u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.