Bilić: Veoma sam zadovoljan

Hrvatska sa 3:0 u Rigi otvorila kvalifikacije

Bilić: Veoma sam zadovoljan

Hrvatska je poput naše reprezentacije na početku kvalifikacija odigrala rutinski u Rigi protiv Latvije i upisala sigurnu pobjedu 3:0. Nakon utakmice Slaven Bilić je za HTV rekao kako je zadovoljan i igrom i rezultatom.

"Izgledalo je rutinski, a vidio sam i kvalitetu. Jako sam zadovoljan. U reprezentaciji je bila prisutna velika ozbiljnost, od starta smo preuzeli kontrolu igre, s jedne strane bili strpljivi, a s druge učinkoviti. Trebalo nam je malo više vremena da otključamo latvijsku bravu, ali dosta nam je to pomoglo u nastavku utakmice",kaže Bilić.

Latvija je arhivirana, a sada pred Bilić Boysima stoji mnogi teži zadatak. Grčka, podmlađena i sa novim selektorom, stiže u Maksimir. Bilić je optimista pred utakmicu, ali poziva na oprez, koji je, kako kaže, uvijek prisutan.

"Nemam zamjerki, ali moramo s obje noge čvrsto ostati na zemlji, jer već u utorak čeka nas Grčka u Maksimiru. Prošli smo teško gostovanje, ali ne smije nas zahvatiti euforija", rekao je Slaven Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti