Bilino polje uskoro dobiva brojače ulaznica i videonadzor

UEFA standardi moraju biti ispoštovani

Bilino polje uskoro dobiva brojače ulaznica i videonadzor

D. Kurbegović

Nogometni savez /Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zajedno sa Gradom Zenica morat će izvršiti određene korekcije na stadionu Bilino polje kako bi u Zenici mogao organizovati narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića u pohodu na Mundijal naredni domaći susret igraju 25. marta protiv Gibraltara, a to tada će na Bilinom polju morati biti postavljeni elektronski brojači ulaznica i zatvoreni sistem videonadzora stadiona. Zatvoreni sistem videonadzora i elektronski brojač ulaznica je obavezan uslov koji je postavila UEFA, a koji je trebao biti gotov do septembra prošle godine, ali se prolongiralo za mart, što je krajnji datum za rješavanje ovog pitanja.

Elektronski brojači ulaznica spriječit će krivotvorenje ulaznica, kojeg je u prošlosti bilo mnogo, dok će videonadzor, odnosno kamere, koje će biti postavljene unutar i izvan stadiona, te u blizini ulaza, doprinijeti sigurnosti na stadionima. Naime, prema Pravilniku o licenciranju kamere moraju imati mogućnost zumiranja, zamrzavanja slike kako bi se mogli identifikovati pojedinci.

Kada se poslovi na Bilinom polju završe, zenički stadion neće biti prvi i jedini s videonadzorom i elektronskim brojačem ulaznica. Ranije videonadzor imaju i stadion Pecara, te Gradski u Banjoj Luci, dok su Širokobriježani otišli korak dalje, te su prošlog ljeta postavili i brojače ulaznica. Podsjećamo na Bilinom polju je prije dvije godine postavljen novi LED semafor kojeg je finansirao NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako saznajemo iz rukovodstva NK Čelik pokušali su da se radovi ubrzaju, kako bi sve bilo gotovo do 25.februara i utakmice Čelika protiv Zrinjskog na Bilinom polju, gdje se očekuje veliki broj navijača, ali to neće biti moguće. Ipak brojači ulaznica i videonadzor će sigurno biti postavljen do utakmice protiv Mladosti iz Kaknja 18.marta u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi