Birmignham i Ipswich u polufinalu

Carling Cup

Birmignham i Ipswich u polufinalu

Edmir Škorić

Birmignham i Ipswich igrat će u polufinalu engleskog Carling Cupa nakon minimalnih pobjeda nad Aston Villom, odnosno West Bromwichom.

Nakon što su jučer Arsenal i West Ham obezbijedili svoja mjesta u polufinalu engleskog Carling Cupa, večeras su to uradili Aston Villa i Ipswich, jedini niželigaš koji će nastaviti ovo takmičenje.

Pogotkom Leadbittera sa bijele tačke u 69. minuti Ipswich je eliminisao West Bromwich Albion, ekipu iz Premiershipa.

Dosta zanimljivije bilo je u Birmignhamu gdje je istoimena ekipa, rezultatom 2:1, savladala gradskog rivala Aston Villu.

Larsson je u 12. minuti doveo domaće u vodstvo udarcem sa bijele tačke, ali je Agbonlahor u 30. minuti poravnao na 1:1. Srbijanski reprezentativac Nikola Žigić, pet minuta prije kraja utakmice, donosi veliko slavlje Plavima iz Birmignhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti