Birmingham angažovao Hleba i Jiraneka

Birmingham angažovao Hleba i Jiraneka

Edmir Škorić

Engleski prvoligaš Birmignham City je, kao i većina klubova, posljednjeg dana prelaznog roka angažovao pojačanja. Naime, Birmignham je potpisao Aleksandra Hleba iz Barcelone, te Martina Jiraneka iz Spartak Moskve.

Martin Jiranek (25) je potpisao jednogodišnji ugovor sa Birmignhamom. On je za češku reprezentaciju odigrao 31 utakmicu, a dolazi iz ruske lige, tačnije Spartaka iz Moskve. Za sada nije poznato koliko su Englezi platili igrača koji je zadužen za čuvanje gola, odnosno igra na poziciji stopera.

Daleko zvučnije pojačanje je bjeloruski reprezentativac koji je stigao iz Barcelone. Hleb je posuđen na jednu sezonu, baš kao što je i prošle sezone bio posuđen njemačkom Stuttgartu. Bjelorus odlično poznaje Premiership, budući da je sezonama branio boje Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti