Birmingham iz ponora do finala
Craig Gardner

Produžeci su odlučivali

Birmingham iz ponora do finala

M. Maksimović

U finalu ovosezonskog Carling Cupa na Wembleyu 27.februara igrat će Arsenal i Birmingham. Birmingham je u revanš utakmici nakon preokreta i produžetaka savladao West Ham 3:1.Gosti iz Londona su doputovali na St. Andrews sa golom prednosti iz prve utakmice.

Kada je u 31.minuti lijepim golom Carlton Cole na asistenciju Wayne Bridge doveo goste u vodstvo mnogi su već bili spremni potpisati londonski okršaj u finalu, međutim tako nisu mislili igrači Birminghama.

Sve je krenulo od igrača koji je u dresu West Hama odigrao 51 utakmicu i koji je u Birmingham stigao upravo kao posuđeni igrač West Hama,Leea Bowyera.On je u 59.minuti bio strijelac za 1:1.Bowyer je učestvovao u akciji i kod drugog gola u 79. minuti, a strijelac za 2:1 je bio Roger Johnson.

S obzirom da je West Ham slavio u prvoj utakmici 2:1, dvoboj je otišao u produžetke. Nakon samo četiri minute igre Craig Gardner postiže, ispostavit će se pobjedonosni gol.

Birmingham je posljednji put Carling, odnosno Liga cup osvojio davne 1963.godine, a posljednji put je igrao finale 2001. godine kada je Liverpool slavio na penale 5:4.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti