Biševac postao trener, prvi posao iznenadio sve

Nepolaran korak, ali...

Biševac postao trener, prvi posao iznenadio sve

Milan Biševac je jedno vrijeme bio reprezentativac Srbije, igrao je za klubove kao Lazio, PSG, Lyon..., no ti dani slave danas su daleko iza njega.

Na samom zalasku karijere 36-godišnji Biševac je odlučio da dođe u Luksemburg i tamo zaigra za Dudelange, potom Hesperingen, a nakon što je okačio 'kopačke o klin', uplovio je u trenerske vode.

Mediji u Francuskoj objavili su da je nekada odlični defanzivac prvi angažman našao u tamošnjoj 7. ligi, što je za mnoge iznenađujuće imajući u vidu kakvu reputaciju uživa, ali očito je Biševac odlučio sa dna krenuti ka vrhu.

Klub za koji će raditi u narednom periodu zove se Magny i dolazi iz okoline Metza, a u njemu Biševac neće biti glavni trener, nego će iskustvi najprije sakupljati asistirajući Steveu Dengleru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za pohvalu je što se Biševac odlučio na nepopularan korak, no i kroz karijeru je naučio da ide stepenicu po stepenicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi