Bisoli dobio otkaz u Cagliariju

Donadoni novi trener?

Bisoli dobio otkaz u Cagliariju

Edmir Škorić

Pierpaolo Bisoli više nije trener Cagliarija, potvrdio je večeras italijanski klub putem službene internet stranice.

Cagliari je smijenio Pierpaolo Bisolija i to nako domaćeg poraza od Genoe u nedjelju. Bisolijeva (bivša) momčad skupila je svega dvije pobjede iz 12 odigranih kola Serije A, pa je ovakav potez čelnih ljudi u klubu, u najmanju ruku, opravdan.

"Cagliari se zahvaljuje treneru Pierpaolo Bisoliju za svoj doprinos u Sardiniji, te je postignut sporazum o raskidanju ugovora", saopštio je klub.

"Ovime se ne umanjuje profesionalnost trenera. Mi mu se zahvaljujemo za izvrstan posao koji je napravio. Nažalost, rezultati su ono što se računa", rekao je klupski predsjednik Massimo Cellino, dodavši:

"Bisoli će uvijek biti veliki trener, a nakon ove 'avanture' on može podignute glave hodati".

Bisoli je od početka sezone vodio Cagliari, a njegov nasljednjik trebao bi biti bivši trener Livorna i Napolija, Roberto Donadoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije