Bivši fudbaler Borca pronašao angažman u Njemačkoj

Potpisao za petoligaša

Bivši fudbaler Borca pronašao angažman u Njemačkoj

Nakon što je iz Dervente odnosno tamošnjeg Tekstilca prethodne zime otišao u Borac, dvadesetdvogodišnji igrač sredine terena Dejan Zarić karijeru će nastaviti u SV Oberachernu, članu 5. njemačke lige.

Nakon što su otklonjene sve administrativne prepreke, sporazum je i konačno ozvaničen, na zadovoljstvo obje strane.

"Dobio sam fenomenalne uslove i presretan sam. Vjerovali su u mene i nisu do kraja odustajali, oduševili su se mojim kvalitetama i zaslužio sam njihovo veliko poštovanje. Sada sam kao preporođen, sve što želim jeste da se nametnem i da polako krenemo ka višim rangovima, poručio je ambiciozni Zarić, zahvalivši se i bivšem klubu Borcu, iako tamo u prethodnoj polusezoni nije dobio adekvatnu minutažu.

Zarić se zahvalio i Tekstilcu na pozivu koji je stigao ovog ljeta, ali su ipak odlični uslovi u Njemačkoj i prilika za razvoj karijere bili presudni da ode u Oberachern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi