Bivši kapiten Čelika i mlade reprezentacije BiH postao slobodan igrač
Popović je ljubimac navijača Čelika, ali upitno je hoće li se vratiti na Bilino polje

Iskoristio klauzulu u ugovoru s češkom Jihlavom

Bivši kapiten Čelika i mlade reprezentacije BiH postao slobodan igrač

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Bivši kapiten mlade reprezentacije BiH i zeničkog Čelika, 22-godišnji Marin Popović naredne sezone neće igrati za češku Jihlavu.

Ovaj ofanzivac iskoristio je klauzulu u ugovoru, te se razišao s klubom za koji je u proteklih godinu dana upisao 30 nastupa uz tri gola na svome kontu. Ovu informaciju, ovaj nogometaš potvrdio je i za SportSport.ba .

"Mnogi mediji su pisali da me trener otpisao, te da ne žele da više budem član Jihlave što apsolutno nije istina. Jednostavno se nisam više vidio u tom klubu, iskoristio sam klauzulu u svome ugovoru i od danas sam zvanično slobodan igrač. Bilo mi je lijepo u Češkoj, osjetio sam šta je igrati u mnogo jačoj ligi nego što je naša, tako da će mi ovo iskustvo biti veliko za nastavak karijere", ističe Popović.

Mnogi klubovi iz Premijer lige zainteresovani su za njegove usluge

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mogu potvrditi da me dosta klubova iz Premijer lige kontaktiralo, ali nisam još odlučio, gdje da nastavim karijeru. Svi znaju gdje moje srce pripada, ali to ne znači da ću tu i nastaviti karijeru. Vjerujem da ću u narednih par dana riješiti pitanje narednog kluba, a vidjet ćemo koji klub će to da bude", kazao je za SportSport.ba Marin Popović.

Marin Popović je 22-godišnji ofanzivni nogometaš, koji je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te za prvi tim Zeničana nastupio na više od 100 utakmica. Bio je član juniorske, te mlade reprezentacije, za koju je kao kapiten nastupio na 10 utakmica postigavši jedan gol.

Top Komentari

pticijaprcija
Ide on u Čelik ! Idemo po Evropu!
15 6
Lokumovac333
Turcine dovedi jos Marina da pojebemo sve sto nam na put stane!!!
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi