Bivši mladi reprezentativac BiH od Bayerna do 2. lige Austrije

Našao novi tim

Bivši mladi reprezentativac BiH od Bayerna do 2. lige Austrije

Jedan od bh. fudbalera koji se mogu pohvaliti kako su tokom karijere bili dio velikog Bayerna svakako je i Nikola Jelisić.

Riječ je o igraču koji je za vrijeme ere Darka Nestorovića bio redovito pozivan u mladu reprezentaciju BiH, predviđana mu je velika karijera, no u međuvremenu sve je ostalo na pretpostavkama. Po odlasku iz Bayerna tražio je Jelisić sreću po njemačkim niželigašima, igrao je u Cloppenburgu, pa Schweinfurtu, da bi ovog ljeta odlučio da dođe u Austriju.

Naime, tamošnji mediji objavili su kako će ovaj 24-godišnji fudbaler koji je rođen u Minhenu svoju karijeru nastaviti u Linzu, tačnije u tamošnjem Blau-Weissu koji se takmiči u 2. ligi.

Želja ovog kluba Jelisić je bio i ranije, a nakon što se povrijedio Michi Brandner, u klubu nisu imali dilemu koga dovesti.

"Izuzetno sam sretan što smo potpisali ugovor sa Jelisićem. Za mene je on bio jedan od najboljih u prijateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde. Spreman je i može nam mnogo doprinijeti", kazao je sportski direktor Tino Wawra.

Jelisić je, podsjetimo, u Bayernu igrao za juniore i drugu momčad, a dio bavarskog velikana bio je i njegov brat Daniel koji je u međuvremenu prešao u LASK.

Image result for nikola jelisic blau

Top Komentari

nightcry
Njegov brat Daniel je jedini bosanskohercegovački 19-ogodišnjak koji igra za prvi tim jednoh evropskog premijerligaša ! U debiju je zabio gol prošli vikend, u kupu, za 35 minuta igre. Ubijek je bio najperspektivniji Bajernov klinac, i uvijek je bio dostupan svim našim selektorima, ali niko ga nikad nije zarezivao ni 2%. Da je zaigrao za Njemačku svi bi portavljali pitanja....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi