Bivši predsjednici tri Saveza dobili doživotne suspenzije

FIFA kažnjava zbog korupcije

Bivši predsjednici tri Saveza dobili doživotne suspenzije

FIFA je danas izrekla najstrožiju moguću kaznu bivšim predsjednicima fudbalskih saveza Venecuele, Nikaragve i Guama.

Rafael Esquivel (Venecuela), Julio Rocha (Nikaragva) i Richard Lai (Guam) do kraja života neće smjeti obavljati bilo kakve funkcije u fudbalu, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou.

FIFA je ovoj trojici odredila doživotnu suspenziju zbog korupcije za vrijeme rukovođenja fudbalskim savezima svojih zemalja.

Esquivel je svojevremeno bio i potpredsjednik COMNEBOL-a (Fudbalska konfederacija Južne Amerike), Rocha je bio činovnik FIFA-e u projektima za razvoj fudbala u Srednjoj Americi, a Lai zvaničnik azijske Konfederacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi