Bivši selektor mlade bh. reprezentacije u Kuvajtu na cijeni

Nestorović s dosta uspjeha vodi Al Arabi

Bivši selektor mlade bh. reprezentacije u Kuvajtu na cijeni

A. Beganović

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović u Kuvajtu sa svojim Al Arabijem u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate.

U septembru prošle godine Nestorović je po drugi put sjeo na klup Al Arabija s kojim na samom početku novog trenerskog izazova nije briljirao.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo Nestorović je slagao kockice na pravo mjesto, a u posljednjih deset službenih utakmica, kako prvenstvenih tako i onih u Kupu njegov tim je upisao osam pobjeda (dvije nakon jedanaesteraca) te dva poraza i to oba nakon jedanaesteraca.

U prvenstvu je upisao dvije pobjede, pa se probio u sredinu prvenstvene tabele, dok je grupnu fazu Kupa Konfederacija završio na prvom mjestu te se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

A, u Kupu Princa čija završnica se igrala krajem prošle i početkom ove godine ekipa nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine stigla je do finala. No, sreća ih je napustila, odnosno trenutni lider kuvajtskog prvenstva i najbogatiji klub ove zemlje AL Kuwait slavio je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:2).

Tako je Nestoroviću i njegovom Al Arabiju izmakao trofej, no i pored toga u klubu su i više nego zadovoljni rezultatima, kako čelnici tako i navijači koji su prolazak u finale Kupa Princa s bosanskohercegovačkim stručnjakom i njegovim izabranicima znali proslaviti.

U video prilogu možete pogledati kako je to izgledalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti